неділю, 10 травня 2015 р.

Сьогодні День матері

Сьогодні День матері, а отже свято усіх бабусь, матерів, майбутніх матерів і взагалі усіх дівчаток і жінок, адже навіть не народивши, вам даний Богом унікальний, неповторний і незамінимий дар - бути жінкою. З чим вас і вітаю. Свято День матері глибоко біблійне у своїй суті, адже підкреслює саму серцевину жіночого покликання - дарувати життя, зберігати життя, плекати життя. 
Мені сумно, що вітання сьогодні не просто обрамленні згадуванням війни, а й відбуваються у час війни. У забороненому післявоєнному романі Василия Гроссмана, "Жизнь и судьба" є особливе речення:
Всі люди винні перед матір'ю, яка втратила на війні сина, і марно намагаються оправдатися перед нею впродовж історії людства. 
Тому моє перше побажання шановні жінки - щоб вам не довелось відправляти свої дітей, синів і дочок, внуків і чоловіків на війну. 
Про це ж і наша молитва разом з церквою. 
Моє друге побажання - ви, матері, формуєте душу грядущого покоління.
Послухай, мій сину, напучення батька свого, і не відкидай науки матері своєї, вони бо хороший вінок для твоєї голови, і прикраса на шию твою Приповістки 1,8-9. 
Цей вінок і намисто ви зодягаєте своїми словами і вчинками, досвідом і почуттями, які ви розділяєте зі своїми дітьми .  Шануйте Бога, вашого Творця - ваша побожність і любов неповторні у відданості і щирості. Бо вам подаровано Отцем бути Його дочкою. 
Дитячий хор Ірпінської біблійної церкви вітає матерів


Немає коментарів:

Дописати коментар