середу, 15 квітня 2015 р.

ДЕНЬ 10: ІНФОРМАЦІЙНА ВІЙНА



Хто і коли її винайшов? Думаю, це сталося ще в райському садку, коли Єву, запитуючи про заборонений плід, тричі обманули, двічі привели до глибоко сумніву у добрості і милосерді Бога. Сатана від початку людства веде інформаційну війну проти творива, використовуючи усі доступні кожному поколінню засоби. Його мета проста – затуманити правду сумнівом і заплутати неправдою, що неодмінно привести людину до розчарування Богом - Творцем.
Ось особливий приклад:

Порадившись із старійшинами, ті вирішили дати воїнам багато грошей, наказавши: «Розповідайте всім, що учні Ісуса прийшли вночі й викрали Його тіло, поки ви спали". (Від Матвія 28:12-13)

Матвій вказує, що така, на перший погляд, абсурдна ідея - відверто обманювати не така вже й безперспективна і навіть живуча: "І пронеслося слово оце між юдеями, і тримається аж до сьогодні" (Від Матвія 28:15). До речі, брехня має бути брутальною – так люди швидше повірять. "Дати грошей" і ходити по місту щоби брехати - це відома метода, через яку масмедія ніколи до кінця світу не перестануть існувати.
Сьогодні роль солдатів які за гроші по місту брехню розносять виконують засоби масової інформації - електронні та друковані газети й журнали, онлайн і офлайн телебачення та радіо. Засоби інші, мета і метода таж сама. Друкується за гроші інфомація, яка так чи інакше впливає на її споживачів. Гірше за все є те, що те, що в наш розум потрапляє не може не впливати на нього.
Досконалою ілюстрацією є останній рік, у якому рекорд по зломаному довір'ю не лише між братами та сестрами, батьками й дітьми сусідніх країн, але й між одновірцями. Ні кровний, ні релігійний союз не встояв перед всемогутністю засобів масової інформації які продовжують контролювати усе.
Є лише один вихід - свідомо прийняти рішення максимально обмежити себе у поглинанні зовнішньої інформації зі ЗМІ і відновити довіря до живих і близьких людей - рідних по тілу та близьких по духу. Тоді ми й зможемо почути історію зміненого Воскреслим людського життя і зможемо ... повірити знову.
У нас немає іншого способу вірити в Ісуса, зростати в довір'ї до Нього як не через Солово і свідчення живих людей про Нього і силу Його воскресіння.

Немає коментарів:

Дописати коментар