вівторок, 14 квітня 2015 р.

ДЕНЬ 9: МИ - ХРИСТОВІ АПОСТОЛИ

Тоді знову сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, і Я вас посилаю! (Вiд Iвана 20:21)
Що ззовні змінилося в Ісусі після смерті і воскресіння? Небагато що, найсуттєвіше звичайно це сліди від цвяхів і пробитого боку – ключові знаки заплаченої непомірно високої ціни. 
А от що найбільше в Ісусі не змінилося, то це МІСІЯ. Саме ради місії Ісус прийшов на землю, ради неї перетерпів хрест і усю зневагу. Власне місія - це перша тема, яку Господь хоче обговорити зі Своїми послідовниками. І ця тема Ісусові не просто приємна. Місія – це головне послання до учнів, це програма для усіх Його послідовників. Виявляється, що і називати себе учнем, послідовником Ісуса неможливо, якщо людина не розділяє Ісусової місії! 
"Я вас посилаю" - ці слова Ісус не одноразово повторював ще за життя, вказуючи послідовникам на серцевину їхнього завдання. Він навіть називав їх "апостолами", тобто посланниками. Ми звикли більше до латинського слова з цим же значенням - місіонери. Тобто люди зі звісткою, проголошення якої усім стає їхньою справою, задачею – тобто місією. 
Кожному - тобі і мені, хто зазнав Божого зціляючого дотику Господь Воскреслий вручив апостольську повістку. Він хоче щоб ми Його, Його слово Правди і світло Його воскресіння зробили відомими серед свого покоління. Як ми це зробимо – Господь Ісус полишив за нами, головне щоб наші сучасники посеред усіх культурних і релігійних віянь і трендів почули і побачили, навіть змогли дотикнувся до свідка Христового, який живе життям і силою Воскреслого, життя якого зазнало трансформації. Мабть найнедоречніше що може бути, це коли люди, які носять ім'я християнське не усвідомлюють себе посланцями, не живуть місією. 
Ми послані Ісусом і нам сповіщено Його Духа, Який наповнює нас божественної любов'ю та силою. Бо ми Христові апостоли, посланці до нашого часу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар