суботу, 11 квітня 2015 р.

ДЕНЬ 8: МИР ВАМ!



А вони розповіли, що сталось було на дорозі, і як пізнали Його в ламанні хліба. І, як вони говорили оце, Сам Ісус став між ними, і промовив до них: МИР ВАМ! (Вiд Луки 24:35-36)
Мир вам! - це пасхальне послання Воскреслого до зібрання учнів. Він з нами – а тому з нами мир. Його смерть дарує мир з Отцем, Його воскресіння нас воскрешає до миру і гармонії з собою, до миру з братами і сестрами. Його мир більший за всі війни і протистояння, більший за всю біль і катастрофу – бо з Своїм миром Спаситель дарує віру, надію і любов які тримають, піднімають і роблять сильним найслабшого.
… Сьогодні Він зустрічає нас, як і раніше, коли ми в дорозі у своїх справах, заклопотані, депресивні. Він зустрічає нас, щоб нагадати про те, що говорив, щоб нагадати про Себе. Він зустрічає нас і коли ми заплутуємося і безцільно мотаємося у тривозі та безнадії. На щастя, коли не впізнаємо Його, воскреслого, то Він дарує прості знаки і розділяє з нами щоденний хліб. І особливо являє Себе учням, коли ми розповідаємо одне одному наш досвід зустрічі з Ним!
«Мир вам» - це найвеликодніше з усіх привітань. Воно найактуальніше для нас сьогодні. Божественний мир можна прийняти лише приймаючи Ісуса як Бога, як Спаса, як Воскреслого Господа. Бо мир – це  і є Ісус, Живий, Прославлений, Величний і Близький Син Божий і Людський.
У нас є визначна великодня місія – нести Ісусів мир людям без віри, без надії, без любові. Не змучуймося, Воскреслий з нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар