четвер, 16 квітня 2015 р.

ДЕНЬ 11: ВПЛИВОВА МЕНШІСТЬ




Бог Ісуса Цього воскресив, чого свідки всі ми! Дії Апостолів 2:32

Чи може невелика група людей, які думають по-іншому як більшість мати вплив у суспільстві? Історія і сучасні спостереження говорять що так. Такі групи мають ряд спільних рис, які кидаються у вічі.
По-перше, їм притаманна безперечна переконаність  в істинність і принципову важливість того, що вони цінують і у що вірують.

По-друге, їм притаманна феноменальна єдність – вони неабияк об’єднані навколо того, у що вірують та що цінують.
По-третє, їм властива безстрашність та заповзяття у поширені своїх ідей та вірувань. Вони взагалі не бачать перепон на своєму шляху і вони нестримні.
І по-четверте, усіма ними рухає якась потужна внутрішня сила – когось ненависть, когось матеріальна зацікавленість, когось жадоба до слави чи влади, а кимось рухає сила любові до Особи.
Першоапостольська церква – це невелика група чоловіків і жінок, об’єднаних вірою у воскреслого Ісуса, яких наповнила любов до Нього, бо Він став їхнім Паном і Спасителем. Його воскресіння вдихнуло в них непорушну віру в істинність Його вчення і взагалі забрало страх перед зовнішнім, часто ворожим суспільством.
Об’єднані, невтомні та безстрашні вони, хоч і перебували в абсолютній меншості не просто до римської імперії але й навіть юдейського суспільства, пронесли вістку про Воскреслого Ісуса Христа так, що за життя одного покоління Христова Церква поширилася по усій безкраїй імперії.
Для сучасного християнина, який живе в секуляризованому суспільстві епохи постмодерну, важливо не випустити з виду, що його сила, безстрашність та заповзяття криється у певності Христового воскресіння та любові до Господа Ісуса. Це робить людей Ісусовими свідками.
Сьогодні помісна церква може бути отакою впливовою меншістю, яка не залежно від розміру та наявного ресурсу, не залежно від епохи і суспільства зможе проголосити вістку про Спасителя Ісуса усім. Це можливо при уміві - вона (церква) житиме живою вірою у Воскреслого Ісуса, буде навколо Нього об’єднана та через любов до Нього буде безстрашною та заповзятою у свідоцтві.
Дійсне і протилежне – сучасна церква безсила перед викликами сучасності бо Бог далекий і недоступний, бо віруючі об’єднанні навколо сімейних чи приватних інтересів та натхненні заздрістю та жадібністю. Така меншість приречена хоча її ніхто не буде чіпати і вона нікому нецікава і не потрібна. А Ісусове воскресіння згадується лише як традиційне привітання за ситним сімейним столом.
... Хто пережив зустріч з Воскреслим, той стає Ісусовим свідком, бо не може ним не бути!

Немає коментарів:

Дописати коментар